amix-eccolo.jpgmonzahova-echo.jpgskywatchs-mylovemiracle.jpgstelmos-isbahan.jpgsterinroller-mathilda.jpgwartijan-fenno.jpg

PK-rinki

Hae mukaan Suomen Hovawart ry:n pk-rinkiin!

pk-rinki-mainos

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana!

Tuloksia

Tuloksia

Hovarian Octavia 13 vuotta

Hovawartti-lehden 4/2014 veteraanionnitteluista oli valitettavasti jäänyt Hovarian Octavian onnittelukuva pois. Lehden toimitus pahoittelee tapahtunutta ja toivottaa 12.11.2014 13 vuotta täyttäneelle veteraanille onnea ja pitkää ikää!

IHF - International Hovawart Federation

IHF eli Kansainvälinen Hovawart-liitto (International Hovawart Federation) on koiramaailmassa ainutlaatuinen rodulle omistautunut järjestö: kaikilla jäsenmailla on yhteiset tavoitteet rodun jalostuksen suhteen. Liittoon kuuluu 15 rotujärjestöä eri puolilta maailmaa. IHF-maiden rotujärjestöt pyrkivät säilyttämään hovawartin FCI:n (Fédération Cynologique Internationale) rotumääritelmän mukaisena niin terveyden, luonteen, ulkomuodon kuin käyttöominaisuuksienkin osalta.

IHF mm. ylläpitää yli 90 000 koiran terveys- ja taustatiedot sisältävää tietokantaa, jota käytetään apuna rodun vahvistamisen ja parantamisen kannalta ihanteellisten jalostusyhdistelmien löytämiseksi. Jäsenmaiden jalostustoimikunnilla on tämä tietokanta käytössään. Eri maiden IHF-vastaavat kokoontuvat vuosittain keskustelemaan rodun tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. IHF myöntää epävirallisen IHF-valion arvon koiralle, joka on saavuttanut kolme IHF-sertifikaattia jäljempänä kuvatuin ehdoin. IHF järjestää vuosittain myös erikoisjäljen (FH) ja tottelevaisuuden (TOKO) IHF-maailmanmestaruuskilpailun. Jäsenmaat päättävät itse kriteereistä, joilla osallistujat näihin kilpailuihin valitaan.

IHF-valio

IHF myöntää epävirallisen IHF-valion tittelin (IHF Champion) koiralle, joka on saanut kolme IHF-sertifikaattia. Jokaisen IHF-jäsenmaan tulee jakaa ko. sertifikaatti vuosittain kahdessa eri näyttelyssä. Jäsenmaat päättävät itse missä näyttelyissä IHF-sertit jaetaan. Suomessa nämä näyttelyt ovat yleensä hovawartien erikoisnäyttely ja kansainvälinen Voittajanäyttely.

Ensimmäisen ja viimeisen IHF-sertin myöntämispäivien välillä tulee olla vähintään yksi vuosi ja sertit tulee olla vähintään kahdelta eri tuomarilta (rodun erikoistuomari). IHF-valion arvon saadakseen koiralla tulee olla lonkkakuvauslausunto A tai B ja laatuarvostelussa vähintään EH. Käyttötulosvaatimuksia IHF-valion arvon myöntämiseen ei ole. IHF-sertiin ovat oikeutettuja kaikissa muissa paitsi pentu-, juniori- ja nuortenluokassa kilpailevat koirat. IHF-serti jaetaan rotunsa parhaalle urokselle tai nartulle, joka täyttää edellä mainitut kriteerit. Koiran omistajan tulee olla IHF-liittoon kuuluvan yhdistyksen jäsen. IHF-valion arvo voidaan myöntää koiralle vain yhden kerran.

Jos koirasi on saanut edellä mainituin ehdoin kolme IHF-sertifikaattia, lähetä vihreät sertifikaattikortit sekä kopio koiran lonkkakuvauslausunnosta ja rekisteritodistuksesta osoitteeseen:

Brigitte Eckert
Norderfeldweg 4
D - 24994 Medelby
Germany

Liitä mukaan omistajan osoite ja toimita myös valokuva koirasta sähköpostitse os. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Päänäyttelyn ROP ja VSP

ROP - C.I.E MV-10 Hofmacher Innig
kasv. Johanna Sarkkinen, om. Satu Vertainen Aaltonen

ROP-Hofmacher-Innigkuva: Anni Pohjola

  
VSP - Farao Sideric Miks
kasv. Gabriela Miksova (Tšekin tasavalta), om. Katariina Suomi

VSP-Farao-Sideric-Mikskuva: Lili Scarpellini

Yhdistyksen historia

Yhdistyksen puheenjohtajana ovat toimineet:

 • 1980 - 1981 Mauri Rothovius
 • 1982 Kari Saksanen
 • 1983 Marita Hager
 • 1984 Tuula Rothovius
 • 1985 Osmo Vikman
 • 1986 Anita Lehtonen
 • 1987 - 1990 Kari Saksanen
 • 1991 - 1995 Kaija Eerola
 • 1996 - 1997 Olli Korhonen
 • 1998 - 2000 Jorma Huuskonen
 • 2001 - 2003 Kati Heikkilä
 • 2004 - 2005 Päivi Kopisto
 • 2006 - 2011 Anu Hatunpää
 • 2012 - Sami Kujala