amix-eccolo.jpgmonzahova-echo.jpgskywatchs-mylovemiracle.jpgstelmos-isbahan.jpgsterinroller-mathilda.jpgwartijan-fenno.jpg

Kesäleirin ilmoittautuminen on alkanut

Kesäleirin ilmoittautuminen on alkanut. 30.4. - 3.5. saavat ilmoittautua viime vuoden leirin loppusiivoukseen osallistuneet. Muut voivat ilmoittautua 4.5. alkaen.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa. Siirry ilmoittautumislomakkeelle tästä.

Hopeaa ja joukkuekultaa hovawarteille IPO-FH-SM-kilpailusta

IPO-FH-suomenmestaruuskilpailu pidettiin Elimäellä 8.-9.10.2016. Kilpailun järjesti Piilonkiertäjät ry. SM-kilpailuun osallistui tänä vuonna peräti kolme hovawartia. Kotiin viemisiksi tuli hopeamitali ja joukkuekulta.

Lue lisää...

Hovawartien terveyskysely on valmistunut

Suomen Hovawart ry:n jalostustoimikunta on valmistellut hovawartien terveyskyselyn. Jalostustoimikunta toivoo, että mahdollisimman moni hovawartin omistaja vastaisi kyselyyn, jotta saisimme kattavan kuvan hovawartien terveystilanteesta Suomessa. Myös terveiden koirien tiedot ovat arvokkaita rodun yleisen terveystilanteen kartoittamiseksi! Voit myös täyttää kyselyn jo edesmenneistä hovawarteista.

Jalostustoimikunta kerää tiedot ja koostaa niistä yhteenvedon, joka julkaistaan Hovawartti-lehdessä ja yhdistyksen nettisivuilla. Yksittäisen koiran tietoja ei julkaista. Kyselyn tietoja hyödynnetään laadittaessa seuraavaa jalostuksen tavoiteohjelmaa (JTO). Tietoja tullaan käyttämään myös jalostuksen tukena sekä sairauksien ja vikojen ennaltaehkäisyyn.

Jalostustoimikunta toivoo myös, että kasvattajat lähettäisivät linkkiä kyselyyn niille kasvattiensa omistajille, jotka eivät ole jäseniä eivätkä mahdollisesti muutenkaan löydä kyselyä netistä. Terveyskysely ei siis ole vain yhdistyksen jäsenille, vaan ihan kaikille hovawartin omistajille tai joskus sellaisen omistaneelle!

Kysely löytyy Jalostus-valikon alta.

Asher Sus Armonille IP2

Asher sus Armoni

Maarit Junttanen ja Asher Sus Armoni "Arttu" saivat itsenäisyyspäivän suojelukokeessa Espoossa IP2-koulutustunnuksen tuloksella PASU 262 p. (A97 B83 C82). Arttu on Suomen ensimmäinen IP2-koulutustunnuksen saanut hovawart. Onnea Maarit ja Arttu!

Kuva: Titta Järvenpää

Hovawartien agilitymestaruus 2013

1.12.2013 Vuokkoset Areena, Ojangon Koiraurheilukeskus

agihoffi-introTervetuloa kilpailemaan agilityhovawartien rotumestaruudesta Hakunilan Seudun Koiraharrastajien virallisiin agilitykisoihin sunnuntaina 1.12.2013! Kilpailut järjestetään Vuokkoset Areenalla Ojangon Koiraurheilukeskuksessa (Pitkäsuontie 8, 01230 Vantaa).

Lue lisää...

Suomen Hovawart ry:lle IPO FH SM 2012 joukkuepronssia

Suomen Hovawart ry:tä oli IPO FH SM 2012 -kokeessa edustamassa Pirjo Hoskari & Elixier's Yrka ja Niina Heikkilä & Kuonomäen Sankarisoturi. Tällä kahden koiran tehotiimillä yllettiin tänä vuonna joukkuepronssille.

Lue lisää...