amix-eccolo.jpgmonzahova-echo.jpgskywatchs-mylovemiracle.jpgstelmos-isbahan.jpgsterinroller-mathilda.jpgwartijan-fenno.jpg

Syyskokous 1.12.2018

Suomen Hovawart ry syyskokous 2018

 

Paikka: Helsingin Seudun Kennelpiirin toimitila, Taiteentekijäntie 7, Helsinki

Aika: 1.12.2018 klo 14.00

                                    TERVETULOA

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2019

6. Vahvistetaan jäsenmaksujen suuruus

7. Vahvistetaan tulo- ja menoarvio vuodelle 2019

8. Valitaan hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2019-2021 (erovuorossa 3 jäsentä)

9. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille kaksi varamiestä

10. Muotovalio arvo, sääntömuutos

Yhdistyksen jäseneltä tullut ehdotus Muotovalioarvo säännön muuttamiseksi:

Ehdotus että kansallisten lajien palveluskoirakokeiden 1. luokan koulutustunnus riittäisi Suomen muotovalion arvoon.

Koska kansallisten lajien osanottajamäärät ovat romahtaneet, ehkä saisimme tällä lisää harrastajia kansallisiin lajeihin (JK, HK, VK sekä EK).

11. Tokomestaruuskokeen sääntömuokkaus

TOKOMESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT

YLEISTÄ

Osallistumisoikeus on kaikilla Suomessa rekisteröidyillä hovawarteilla, jotka täyttävät Kennelliiton asettamat rokotus-, antidoping- ja jääviyssäännöt. Koiran omistajan tai ohjaajan tulee olla Suomen Hovawart ry:n jäsen.

Kilpailussa palkitaan Vuoden Tokomestari, jaetaan palkinnot kaikkien luokkien kolmelle parhaalle koiralle, sekä joukkuekilpailun ja kasvattajajoukkuekilpailun kolmelle parhaalle joukkueelle. Erityispalkintona palkitaan Vuoden Tulokas.

Sekä yhdistyksen Tokomestarille, että Tulokkaalle jaetaan kiertopalkinto. Tokomestari-kiertopalkinnon saa omakseen koirakko, joka voittaa kiertopalkinnon kolmannen kerran. Suomen Hovawart ry lahjoittaa uuden tokomestari-kiertopalkinnon. Tulokas-kiertopalkinto on ikuisesti kiertävä. Kiertopalkinnot on toimitettava Suomen Hovawart ry:lle ennen seuraavan vuoden tokomestaruuskoetta.

TOKOMESTARI

Tokomestaruudesta kilpaillaan korkeimmassa luokassa (EVL) ja mestaruuden voittaa

erikoisvoittajaluokassa parhaan hyväksytyn tuloksen tehnyt koira. Jos EVL:aan ei ole ilmoitettu koiria, tai kilpailevat koirat ovat jääneet ilman tulosta, mestaruuden voittaa seuraavaksi korkeimmassa luokassa (VOI) kilpaileva, hyväksytyn tuloksen saavuttanut koira. Jos EVL- tai VOI- luokasta ei tule hyväksyttyä tulosta, tokomestaruutta ei jaeta.

Mikäli useammalla koiralla on sama pistemäärä, osasuoritusten pisteet ratkaisevat seuraavasti: Koira, jolla on eniten 10 pisteen suorituksia, voittaa. Jos tämäkin menee tasan niin koira, jolla on eniten 9,5 pisteen osasuorituksia, voittaa jne. Jos tällä menetelmällä ei mestaruuden voittajaa löydy, määrää tuomari uusittavat liikkeet, kunnes voittaja on löytynyt.

JOUKKUEKILPAILU

Joukkueeseen ilmoitetaan ennakkoon enintään neljä, vähintään kolme koiraa, kolmen eniten pisteitä saaneen koirakon tulokset lasketaan yhteen. Tulosten ei tarvitse olla hyväksyttyjä. Joukkueen kokoonpano ja vapaavalintainen joukkuenimi tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Yksi koira voi osallistua vain yhteen joukkueeseen. Pisteiden yhteenlaskussa noudatetaan seuraavia kertoimia: Alokasluokan pisteet kerrotaan 1,6:lla, avoimen luokan 1,1:llä, voittajaluokan 1,15:llä ja erikoisvoittajaluokan 1,25:llä. Kertoimella muunnettujen pisteiden perusteella lasketaan paras joukkue.

KASVATTAJAJOUKKUE

Joukkueita ei ilmoiteta etukäteen, laskenta suoritetaan automaattisesti kilpailun päätyttyä. Joukkue koostuu yhden kasvattajan kasvateista ja joukkueen nimenä toimii kennelnimi, jos kennelnimeä ei ole, joukkuenimi on kasvattajan nimi. Joukkueeseen lasketaan enintään kolmen, vähintään kahden eniten pisteitä saaneen koiran tulokset, yksi koira ei voi muodostaa joukkuetta. Tulosten ei tarvitse olla hyväksyttyjä. Pisteiden yhteenlaskussa noudatetaan seuraavia kertoimia: Alokasluokan pisteet kerrotaan 1,6:lla,

avoimen luokan 1,1:llä, voittajaluokan 1,15:llä ja erikoisvoittajaluokan 1,25:llä. Kertoimella muunnettujen pisteiden perusteella lasketaan paras joukkue.

VUODEN TULOKAS

Vuoden tulokas on parhaan hyväksytyn tuloksen tehnyt, samana vuonna kisauransa aloittanut koira. Koira voi kilpailla missä tahansa luokassa. Paras tulos lasketaan käyttäen seuraavia kertoimia: Alokasluokan pisteet kerrotaan 1,6:lla, avoimen luokan 1,1:llä, voittajaluokan 1,15:llä ja erikoisvoittajaluokan 1,25:llä. Kertoimella muunnettujen pisteiden perusteella valitaan Vuoden Tulokas.

12. IPO-mestaruuskokeen järjestäminen

Yhdistyksen jäseneltä tullut ehdotus:

Ehdotus hovawartien IPO-mestaruuskokeen säännöiksi

Hovawartien IPO-rotumestaruus ratkaistaan vuosittain järjestettävässä IPO-mestaruuskokeessa. Koiran saamat kokeen viralliset loppupisteet kerrotaan luokkakohtaisella kertoimella ja parhaan lopputuloksen saanut on rotumestari luokasta riippumatta.

Kertoimet seuraavasti:

I-luokka...........kerroin 1

II-luokka..........kerroin 1,1

III-luokka.........kerroin 1,2

Jos kertoimilla saadut pisteet ovat tasan, mestaruuden voittaa ylemmässä luokassa kilpaileva koirakko. Rotumestaruus voidaan jakaa ainoastaan koulutustunnukseen oikeuttavilla pisteillä.

Mikäli koe ei täyty hovawarteista, muille paikoille otetaan muun rotuisia koiria. Vähintään yhden hovawartin on kuitenkin osallistuttava jotta koe järjestetään.

Joko koiran omistajan tai sen ohjaajan on oltava Suomen Hovawart ry:n jäsen kilpaillakseen rotumestaruus-tittelistä. Kuitenkin myös muut, kuin yhdistyksen jäsenet saavat ko. kokeisiin osallistua, mutta kyseiset koirakot eivät voi kilpailla rotumestaruudesta.

IPO-mestaruuskokeessa palkitaan kolme parasta tuloksen tehnyttä koirakkoa.

13. Muut asiat

14. Kokouksen päättäminen